David Fjäll. Foto: Janne Danielsson/SVT

David Fjäll ny programledare i Vinterstudion

Uppdaterad
Publicerad

David Fjäll blir Yvette Hermundstads parhäst i Vinterstudion nästa säsong då André Pops är utlånad till SVT:s nya nyhetssatsning Morgonstudion.

Yvette Hermundstad, som de senaste åren har delat på programledarrollen tillsammans med André Pops, kommer att leda merparten av Vinterstudions sändningar och David Fjäll programleder ett antal helger under vintern. 

– Yvette och David är två av våra mest rutinerade och engagerade programledare och jag ser fram emot att bygga nästa säsong tillsammans med dem och resten av teamet. Yvette är ju en av dem som jobbat mest och längst med Vinterstudion, inklusive flera stora mästerskap. Och David har redan en central roll i vår alpina bevakning i tillägg till att han leder flera av SVT:s stora sportsändningar i andra idrotter, säger Vinterstudions projektledare Erika Christensson. 

”En grym programledare”

Yvette Hermundstad ser fram emot en intensiv säsong ihop med Vinterstudions tittare.

– Det blir roligt att i år sända nästan hela vintern och fortsätta förvalta och utveckla programmet. Jag är glad att just David, som är en grym programledare, jobbar tillsammans med mig. 

David Fjäll kommer att varva programledarrollen med det fortsatta uppdraget som alpin reporter ute på världscupen. 

– Det ska bli oerhört kul att jobba med Vinterstudion. Att tillsammans med alla duktiga kollegor bevaka vinterns alla tävlingar känns mycket inspirerande, säger han. 

Vinterstudion har säsongspremiär i Gällivare 18 november och sänder samtliga tävlingar från världscupen i längdskidor, alpint (exklusive hösttävlingarna i Nordamerika) och skicross samt Vasaloppet, Tjejvasan och SM.

Yvette:
– Det är alltid lika utmanande att välja höjdpunkter, ser verkligen fram emot hela säsongen. Eftersom det är OS-år är varje helg, från premiären i Gällivare, intressant att följa. Och första helgen i mars – Vasaloppet – är också alltid en höjdare. Att programleda Vasaloppet för fjärde gången med dess historik, elit, motionärer och unika stämning är väldigt speciellt för mig.

David:
– Då jag fram till nu har jobbat i huvudsak med alpint så jag ser mest fram emot att följa kampen mellan Hirscher och Kristoffersen som är oerhört rafflande. Sedan hoppas jag även att Olsson och Myhrer kommer att utmana plus att jag har en känsla av att Sara Hector kan kliva fram i vinter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer