Foto: TT Nyhetsbyrån

Öhling Norberg: ”Skidsuget försvann”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Holmlund vårdas fortfarande på sjukhus efter den svåra olyckan som hon var med om strax före jul. Nu är pojkvännen Victor Öhling Norberg osäker på framtiden som skicrossåkare. ”Just nu känns det bara meningslöst att tävla”, säger han i en exklusiv intervju med SVT Sport

Victor Öhling Norberg är en av världens bästa skicrossåkare och siktade den här säsongen på att ta hem den totala världscupen, för att sedan fightas om medaljer på VM.

Alla dessa drömmar krossades brutalt efter flickvännen Anna Holmlunds krasch på träning den 19 december.

Vinterstudion

”Skidsuget bara dog efter det som hände”

– Skidsuget bara dog efter det som hände och motivationen att åka har inte kommit tillbaka. Om det kommer tillbaka och när, har jag just nu ingen aning om, säger han till SVT Sport.

Det återstår åtta världscuptävlingar i skicross den här säsongen, samt ett VM i Sierra Nevada i Spanien i mitten av mars. Om Victor Öhling Norberg kommer att stå på starten i någon av dessa tävlingar är just nu väldigt osäkert.

”Suget och lusten finns inte”

– Suget och lusten finns inte där just nu. Det måste komma av sig självt. Om det händer till Tyskland i början av februari eller till VM det kan jag inte svara på, säger han.

Den senaste träningen gjorde han för drygt tre veckor sedan, i Italien inför tävlingarna i Innichen. Tävlingar som han sen avstod från att åka efter Anna Holmlunds olycka. Efter det har han inte tränat alls.

– Hade jag haft ett vanligt jobb hade det varit väldigt svårt att komma tillbaka men nu är det elitidrott  och då krävs det ju att man är i toppform både fysiskt och mentalt och det är jag inte nu, säger han.

”Just nu känns det bara meningslöst”

Om och när det det skulle vara aktuellt med en comeback är något som han just nu inte vet och känner att han inte vill lägga tid på.

– Just nu känns det bara meningslöst att tävla, mycket bara snurrar, säger Victor Öhling Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet