Kalla laddar på finländskt vis – i bastun

Uppdaterad
Publicerad

Hon vill prestera på topp i varje lopp – allt för att minska avståndet till toppkonkurrenten Therese Johaug inför söndagens avslutande jaktstart. Då premiärladdar Charlotte Kalla på finländskt vis – i bastun. ”Vi är lite småfnittriga nu”, säger Kalla till SVT Sport.

Marcus Hellner och Calle Halfvarsson saknas. Talangen Oskar Svensson fick lämna sent återbud på grund av förkylning.

Men stämningen i det svenska längdlandslaget är god dan före världscuppremiären i finska Ruka.

Vinterstudion

”Vi är lite småfnittriga”

– Vi har precis spelat in en hälsning till klubbens Facebook-sida, så vi är lite småfnittriga, säger Charlotte Kalla när SVT Sport träffar henne på landslagets hotell i Ruka.

Det är en hälsning inifrån bastun, den är väl värd att kika på.

I fjol blev hon trea i minitourens avslutande 10 km klassiskt, samtidigt som norskan Therese Johaug vann. 

Och mycket av snacket inför säsongen har handlat just om duellen mellan Charlotte Kalla och Therese Johaug.

”Kampen mellan oss två är viktig”

– Jag tror att kampen mellan oss två är viktig. Men det handlar inte bara om mig och Therese, det kommer vara många som vill ha något att säga till om.

– Om vi blickar tillbaka så gjorde hon ett fint lopp här för ett år sedan, det var stora avstånd till oss övriga. Hon är en åkare som inte behöver tävla igång sig, hon är stark från start, fortsätter Kalla.

Världscuppremiären i Ruka inleds med sprint imorgon, följs av 5 km fristil på lördag och 10 km klassiskt på söndag. Och det kan bli en ny hälsning, inifrån bastun.

Ny bastuhälsning på söndag

När minitouren är över, vad vill du skicka för hälsning från bastun då?

– Jag vill kunna säga att jag är nöjd med varje enskilt lopp. Det står bonussekunder på spel, de vill jag gärna ha när det är dags för jaktstart på söndag.

Och hur slutar den?

– Ja, det får vi se på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet