Maria PH ny alpin expert: ”Otroligt inspirerande”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport har gjort klart med Maria Pietilä Holmner som ny alpin expert.

– Det känns otroligt spännande och framförallt nu när vi har en spännande vinter som kommer, säger Maria Pietilä Holmner.

32-åriga Maria Pietilä Holmner lade ned sin karriär förra vintern då kroppen inte längre höll. Men hon har en diger meritlista, eller vad sägs som ett silver i storslalom från VM i Åre 2007. Totalt sett har hon tagit sex VM-medaljer individuellt och i lag.

– Jag hoppas att jag kommer kunna måla kring idrotten och vara inspirerande och kanske visa lite av baksidan av vår fantastiska sport, säger Maria Pietilä Holmner.

Vinterstudion

VM i Åre

Det är tolv år sedan alpina VM gick i Åre senast, då tog Sverige sju medaljer varav tre guld. Maria tror på ny svensk succé när VM återigen ska köra i Åre i vinter.

– Vi har ju faktiskt två olympiska medaljörer och sen har vi otroligt många unga hungriga som kommer underifrån och jag tror de är redo att ta det här klivet som krävs, säger Maria Pietilä Holmner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet