Uppesittareftermiddag med årets största sportögonblick

Uppdaterad
Publicerad

Julhälsningar från våra sportstjärnor, julrim från SVT:s experter – och massor av tv-klipp från minnesvärda sportögonblick är basen för SVT Sports Sportåret 2018 som sänds dan före dopparedan.

– Det ska bli så roligt, jag har några av mina favoriter med mig i studion, säger programledaren Yvette Hermundstad

Mellan de två skidskyttetävlingarna under söndagens Vinterstudion kommer 2018 års sporthändelser att presenteras, summeras och kommenteras.

– Det är publiken och vi på sportredaktionen som gjort urvalet. Många har önskat att få se Duplantis rekordhopp när vi frågat efter tittarnas bästa sportminnen från året, andra har önskat att få se OS-gulden och VM-fotbollen. Det var ett fantastiskt sportår och det mesta kommer att få plats under de två timmarna, berättar Yvette Hermundstad.

Vinterstudion

Fem av SVT Sports profiler finns med under sändningen; Pernilla Wiberg, Björn Ferry, Daniel Nannskog, Jacob Hård och Jonas Andersson. Dels för att kommentera och berätta om stunder då de själv kommenterat, dels för att hjälpa till med julrim.

– Det är ju ändå ett slags rimstuga, eller uppesittareftermiddag det handlar om. Vi minns sportåret tillsammans och trivs.

– Så min uppmaning till tittarna är att avbryta julstöket lite, och slå sig ner i soffan. För det kommer att bli trevligt och minnesvärt, säger Yvette Hermundstad entusiastiskt.

Sportåret 2018-sändningen drar igång efter skidskyttet under Vinterstudion, preliminärt 12.25 på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet