Det blev en svensk superlördag ute i skidspåren. Foto: Bildbyrån

Viktigaste händelserna från svenska superlördagen

Uppdaterad
Publicerad

Svensk dominans i Norge och Italien, en efterlängtad fullträff i skidskyttet och totalt fem pallplatser – här är de viktigaste händelserna under lördagen.

Halfvarsson slog till igen i Lillehammer – dubbelt svenskt i topp

Det blev en imponerande svensk uppvisning. Calle Halfvarsson slog till igen efter en urstark finish och vann sekundstriden mot Marcus Hellner. Alltså en blågul dubbel i topp i norska Lillehammer för första gången på länge. Det fick SVT Sports expert Johanna Ojala att rysa.

Vinterstudion

Drömstart för Johansson Norgren i Ski Classic

Britta Johansson Norgren fick en perfekt start på långloppscupen och tog hem segern i premiären i italienska Livigno. Sara Lindborg knep i sin tur tredjeplatsen som är en tangering av hennes bästa placering någonsin.

Tungt för Stina Nilsson när amerikanska skrällvann

Stina Nilsson hade en tuff dag på jobbet och slutade dagen på plats 39 i damernas fem kilometare. Bästa svenska blev Ida Ingemarsdotter med sin 12:e plats. Till mångas förvåning vann amerikanska Jessica Diggins framför norskorna Hedie Weng och Marit Björgen.

Succén: Fredrik Lindström tvåa i Östersund

Fredrik Lindström kom tvåa i Östersund efter en fin insats i sprinten och tog sin första pallplats på tre år. ”Biffen” var 43,2 sekunder bakom superbe fransmännen Martin Fourcade som sköt fullt.

SVT Sports expert Magdalena Forsberg tror nu att det väntar mer från Lindströms sida.

– Nu är han tillbaka, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet