Foto: SVT/Bildbyrån

SVT ställer in Vinterstudion nästa helg

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronavirusets spridning och inställda evenemang tvingas SVT Sport ställa in Vinterstudion nästa helg. Helgens Vinterstudion sänds som planerat och blir därmed säsongens sista.
– Det är såklart supertrist, men vi har haft 17 fantastiska vinterstudiohelger, säger programledaren Yvette Hermundstad.

Över 120 000 personer i världen har konstaterats smittade av det nya coronaviruset, varav fler än 4 700 har dött. I Sverige har i nuläget 688 personer konstaterats smittade. Spridningen av coronaviruset har inneburit att flera stora idrottsevenemang tvingats ställa in.

Däribland skidskytteavslutningen i Holmenkollen, längdtävlingarna i Canmore och den alpina världscupfinalen i italienska Cortina som SVT Sport skulle ha sänt.

Det innebär att SVT Sport nu tvingas ställa in Vinterstudion nästa helg, som skulle ha varit säsongens sista.

– Vi hade naturligtvis velat fullfölja säsongen men med händelseutvecklingen den senaste tiden känns det helt rätt av arrangörerna att ställa in tävlingarna nästa vecka. Därmed blir helgens Vinterstudion säsongens sista. Vi vill tacka alla som följt Vinterstudion denna säsong och hoppas att vi ses i november igen, säger Christoffer Braw, projektledare för Vinterstudion.

”Såklart supertrist”

Programledaren Yvette Hermundstad skulle ha lett Vinterstudion nästa helg.

– Eftersom jag har följt utvecklingen det senaste dygnet är jag inte förvånad, det här var väntat. Det är såklart supertrist, men vi har haft 17 fantastiska vinterstudiohelger. Tack alla engagerade och trogna tittare som alltid är med oss, säger Yvette Hermundstad och fortsätter:

– Snart är det vinter igen och då är vi tillbaka. Ta hand om varandra och håll er friska.

Nu i helgen sänds Vinterstudion som planerat med André Pops som programledare.

Klipp: Det här är en pandemi – på 60 sekunder

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det här är en pandemi – på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer