Maria Wallberg. Foto: SVT

Wallberg gör debut i Vinterstudion

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju helger med Yvette Hermundstad vid rodret är det i helgen dags för en ny programledare för Vinterstudion – Maria Wallberg.
– Jag är väldigt laddad för uppgiften, säger hon.

Hej Maria, premiär för dig som programledare för Vinterstudion nu till helgen, är du laddad?
– Jag är laddad för uppgiften, det ska bli väldigt roligt att hoppa in som programledare under två helger.

Vad ser du mest fram emot?
– Allt! Kommande tävlingshelger och världscuptävlingar är ju också lite extra spännande med tanke på att det bara är en månad kvar till OS. Viktiga veckor nu för dom aktiva, för vissa handlar det om jakten på en OS-plats, andra finslipar eller jagar OS-formen.

Det är som vanligt en lång fullspäckad helg som väntar, har du några knep för att hålla farten genom hela helgen?
– Bara av att titta på helgens tävlingsprogram så får jag energi, så farthållningen ska det nog inte vara några problem med. Jag får väl se till att ladda med en rejäl frukost.
Själv kommer jag vara på plats i mixade zonen i Idre på skicross men sen har vi ju kommentatorer och reportrar på flera ställen runt om i Europa som vi kan vänta spännande rapporter från.

Många förknippar nog dig med simning, ridsport och rally. Hur mycket vinter är du?
– 100 procent Vinterstudiotittare, nej då skämt åsido… Precis som du säger så kanske många förknippar mig med andra sporter men intresset för vintersport finns absolut.

Om du ska ge oss ett enda tips för helgen, vad får vi inte missa?
– Svårt att plocka ut bara ett tips, ni får två. Vi kommer ju till exemel se flera redan OS-klara längdåkare i världscuptävlingarna i Dresden, däribland Stina Nilsson, Ida Ingmarsdotter och Hanna Falk som alla avstod Tour de Ski.

– Skicrossen i Idre tror jag också blir en riktig höjdare. Svenska landslaget har haft en kanonstart på säsongen med åtta pallplatser hittills, varav Sandra Näslund tagit fem. Nu med dubbla världscuptävlingar på hemmaplan tror jag vi kan se fram mot att följa ett gäng segersugna svenska åkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer