Emma Berglund nickade in 1-0-målet. Foto: Bildbyrån

Målkalas i Skånederbyt

Förhandssnacket handlade om Rosengårds unga startelva, men väl på planen så var det de mer rutinerade spelarna som spelade en avgörande roll när Skånederbyt mot Vittsjö slutade 2–2.

Serieledarna Rosengård har haft skador på flera stjärnspelare en längre tid, vilket tvingade ledarstaben att tänka om. Tre juniorer ställdes på planen i matchen mot Vittsjö. Ingen gjorde bort sig. Men det var de rutinerade spelarna i både hemmalaget och bortalaget som fixade poängen.

Det började direkt. Redan efter tre minuter var landslagsbacken Emma Berglund framme med pannan efter att Kirsten van de Ven snappat upp bollen efter en hörna och slagit ett inlägg mot den bortre stolpen.

damallsvenskan 2015

Rosengård radade sedan upp målchanser men lyckades inte hitta rätt. I stället var det gästerna som bjöd hemmapubliken på en riktig kanon bara minuter innan halvtid. Den första av två. Jane Ross fick bollen strax utanför straffområdet och klippte till, bollen seglade in till höger om Zecira Musovic i Rosengårds mål.

– Vi släpper in dem i matchen, slarvar och har inte tålamod i anfallsspelet, sa Emma Berglund i halvtid till Tv4.

Kanonstart i andra

Vittsjö fortsatte den andra halvleken som de slutade den första – med ett drömmål. Denna gång signerat Antonia Göransson. Bollen nådde den förre landslagsspelaren efter en lång hörna och helt ensam fick hon till en riktig drömträff och bollen seglade upp i det vänstra kryss.

– Det är klart det är skönt att få måla igen, men sen slappnar vi av direkt. Det har vi en vana att göra och de för göra 2-2, så det var lite synd, säger Antonia Göransson till Tv4.

Rosengård ville inte vara sämre utan svarade direkt. Efter att Ramona Bachmann blivit fälld pekade domaren på straffpunkten och fram klev Sara Björk Gunnarsdottir. 2–2 var ett faktum och det blev även slutresultatet.

– Vi börjar piggt och spelar som vi vill spela, men sen börjar vi slarva i försvaret och vi jobbar för mycket individuellt i anfallet Det är bara att gratulera dem till två snygga mål, säger tränaren i Rosengård Jack Majgaard Jensen.