Nannskog: ”Det var inte vackert, men Gud så fruktansvärt skönt!”

Sverige är klart för sitt första fotbolls-VM sedan 2006 efter ett jättedrama mot Italien. – Det var väl ingen vacker seger så, men ändå var den ändå jättevacker, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Heroiskt kämpande ändå, man spelar kanske inte den vackraste fotbollen och klarade inte hålla i bollen, men vi struntar lite i det och utvecklar det vidare till VM-slutspelet.  Nu var det viktigaste bara att gå vidare och det gjorde man på ett strålande sätt.  Nolla Italien i 180 minuter – oerhört starkt så klart. 

Sverige slog ut Italien som missar VM för första gången på 60 år. Men en traditionstyngd historia betydde inte mycket när det till slut gällde.

– Nu när man sammanfattar de här 180 minuterna är inte italien något superlag. Man har problem. Det är det är ingenting att snacka om. Det finns inte den kvalitet som vi är vara att se ett Italien ha. 

– Det ska bli så häftigt att kolla på ett VM med Sverige. Helt underbart!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer