Ryss hyllade president Putin mitt under VM-tävling

Publicerad

Ryske Vitali Ivanov passade under backhoppningen i VM:s nordiska kombination på att hylla Vladimir Putin – genom att skriva presidentens på handsken.
– Han är min president, min favorit, och därför har jag hans namn där, säger Ivanov till NRK.

Initiativet uppskattades inte av det Internationella skidförbundet, som efter ett dryga halvtimmen långt möte kom fram till att Ivanovs politiska ställningstagande bryter mot reglerna. Det rapporterar NRK.

”Det är skrivet i FIS: s regler att vi inte borde ha sådana politiska budskap, och vi har därför valt att ge honom en varning och ett meddelande för att avlägsna det som finns på handskarna””, säger Lasse Ottesen, tävlingsledare för FIS.

Tung dag för Ivanov

När journalister uppmärksammade Vitali Ivanov efter avslutad backhoppning visade han stolt upp handsken, och när NRK frågade om det är tillåtet att bära den under tävling nickade ryssen.

Ivanov hade ungefär lika stor framgång med backhoppningen som hos juryn på fredagsförmiddagen: han startar 3,5 minuter efter ledande Eric Frenzel i masstarten.

Följ upplösningen i nordisk kombination på SVT1/Play med start 16.10.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer