Stina Nilsson: ”Kändes inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Det går fortsatt tungt för Stina Nilsson på VM i Lahtis. I damernas skiathlon blev hon 26:a. ”Inte så mycket som var positivt i dag”, säger Nilsson till SVT Sport.

Efter en stark vinter – med en tredjeplats i Tour de Ski  som höjdpunkt – var förväntningarna höga på Stina Nilsson, 23, inför VM i Lahtis.

I Nilssons paradgrenen sprint, där hon på förhand sades ha störst guldchans, blev det bokstavligt talat platt fall. Nilsson föll efter att ha hakat ihop med ryskan Mateeva på sista kruvan in mot upploppet i semifinalen och gulddrömmen försvann.

Tung VM-start

Efter lördagens skiathlon kan en konstatera att det går fortsatt  tungt för Nilsson i VM.

23-åringen blev fjärde bästa svenska i mål och slutade på en 26:e plats bakom Charlotte Kalla (3:a), Anna Haag (18) och juniorvärldsmästaren Ebba Andersson (22).

– Det svarade inte alls för mig och det kändes inte så bra. Jag kände redan någon kilometer in på den klassiska delen att min återhämtning inte var där den skulle, säger Nilsson till SVT Sport och tillägger:

”Kroppen ville inte”

– Jag får bara acceptera hur det kändes idag och försöka göra så bra jag kan utifrån det. Jag hade bra skidor, men kroppen ville inte i dag.

Stina Nilsson får chans att revanschera sig redan under söndagen då det är dags för sprintstafett, en gren Nilsson tillsammans med Ida Ingemarsdotter tog silver i på VM i Falun 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.