Marcus Hellner – som här växlade till Calle Halfvarsson – hyllas efter bronsmedaljen. Foto: Bildbyrån

SVT-experten: ”Hellner gör ett bragdlopp”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska stafettherrarna fixade Sveriges fjärde medalj på VM i Lahtis. ”Efter de två klassiska sträckorna blev det en strimma ljus, en strimma sol när Hellner gör ett bragdlopp ”, säger SVT-experten Anders Blomquist.

Precis som i damernas stafett blev det en medaljuppgörelse mellan Sverige och Finland på upploppet.

Sedan Matti Heikkinen fallit säkrade Calle Halfvarsson tillslut bronset för Sverige.

Vinterstudion

”Full kontroll”

– Calle är väldigt rutinerad och när han väl tar den positionen han gör så håller han ifrån och har full kontroll, säger SVT-experten Andres Blomquist.

Efter halva loppet kändes en svensk medalj avlägsen sedan Marcus Hellner gått ut som sjua på den tredje sträckan.

Det blev dock en scenförändring och Hellner hyllas efter sin urstarka sträcka.

”Taktiskt perfekt”

– Alla killarna har gjort allt de kan. Det som såg så mörkt ut efter de två klassiska sträckorna blev en strimma ljus, en strimma sol när Hellner gör ett bragdlopp. Sen gör Calle precis det han ska på sista sträckan som han genomför taktiskt perfekt, säger Blomquist.

Johan Olsson var en av dem svenska åkarna som beklagade sig över sina skidor.

– Det är klart att det inte kommer vara prat om guldmedaljer när det blir så här. De hade behövt världens bästa skidor i dag för att bli världens bästa lag, säger SVT-experten Johann Ojala.

Det svenska stafettlaget bestod av Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson och medaljcermonin ser du från 19:30 här på svtsport.se.

Så sänds skid-VM i Lahtis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet