Coronakrisen flyttar EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen tvingar fram förändringar för EM-kvalet i Volleyboll. Det blir ett nytt upplägg och merparten av det skjuts upp till 2021. Det meddelar Europeiska Volleyförbundet(CEV).

Den största förändringen är att de flesta kvalgrupperna, bland annat Sveriges, kommer avgöras i januari 2021 istället för augusti/september 2020 som tidigare var planerat.

En annan ändring är att upplägget med hemma-/bortamöten slopas och ersätts med poolspel, vilket komprimerar spelschemat samt minskar på resandet för lag, domare och funktionärer. För svensk del innebär det att inga EM-kvalmatcher spelas på hemmaplan.

Corona och idrott

– Vi var inställda på att spela i augusti/september under den ordinarie landslagsperioden, då nationella ligor normalt har uppehåll. Men i och med pandemin är dock inget sig likt och vi förstår att det behöver göras flera anpassningar för att få till kvalen, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet, i ett pressmeddelande.

KLIPP: Örebro volley vann mot Lindesberg (24 oktober 2018):

Fakta

På grund av den pågående coronapandemin och olika nationella restriktioner utfärdade av olika länder, anpassas nu EM-kvalet i volleyboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet