Engeholm vann tredje SM-finalen mot Hylte/Halmstad. Foto: Bildbyrån

Engelholm segrade över Hylte/Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Engelholm vann lördagens tredje SM-final på bortaplan med 3–1 och har nu guldläge inför onsdagens match.

Med varsin seger gick Hylte/Halmstad in helhjärtat i den tredje SM-finalen där tränaren Tony Westman hade gjort förändringar i uppställningen. Brasilianskan Daniele Kovacs de Lima fick spela från start och det var en satsning som, till en början, gick hem.

Hemmalaget hade 12–11 men det tog inte lång tid förrän Engelholm sakta men säkert började ta över. Skånskorna ryckte från 18–16 till 23–16 och på den andra setbollen avgjorde Emily Sklar till 25–19.

I det andra setet tog Hylte/Halmstad återigen tag i taktpinnen. Hemmalaget ledde med 6–4 men därefter kom kvitteringen och vändningen. Sklar spikade återigen setsiffrorna till 25–17.

Chansen att säkra SM-guldet

Men i det tredje setet gick det vägen för hemmalaget. 2–0-ledningen slutade tillsist med 25–22 efter att Stina Rix avgjorde på hemmalagets tredje setboll.

Trots upphämtningen var det Engelholm som drog det längre strået och vann det fjärde setet med 25–14 och skånelaget har nu chansen att säkra SM-guldet redan på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.