Foto: Rikard Lann

Haak fortsätter att dominera

Uppdaterad
Publicerad

Svenska 18-åringen har tagit hela volleybolltokiga Italien med storm. I kväll fortsatte Isabelle Haak, som förra helgen säkrade topplatsen i poängligan, att leda sitt lag Savino del Bene Scandicci till seger i den första kvartsfinalen i slutspelet i Serie A.

– Det känns jättekul. Vi har så roligt på planen så det fortsätter att gå bra. Vi spelade inte vår bästa match men det räckte, sa Haak till SVT Sport efteråt.

Haaks Scandicci slutade tvåa i grundserien och gick in i kvartsfinalspelet mot Pesaro som favoriter. Och förutom i inledningen av andra set var det hemmalaget som var i förarsätet matchen igenom. Haak dominerade vid nätet med kraftfulla avslut och ett effektivt blockspel. Haak  var poängbäst med sina 19 poäng när Scandicci vann med 3-0 i set (25-15, 25-21, 25-21). 

Nu väntar match två i bäst av tre i Pesaro på lördag.

– Fortsätter vi så här kan vi gå hur långt som helst, säger Haak som lyfter hela laget. Scandicci har bara spelat i högsta serien i fyra år och ser just nu ut att kunna gå hela vägen. 

”Kan bli bäst i världen”

– Hon betyder oerhört mycket för oss med sin styrka och sina poäng, säger amerikanske landslagspassaren Lauren Carlini till SVT Sport.

– Hon var bra men kan ännu bättre, sa tränaren Carlo Parisi, som erkänner att han aldrig sett något liknande av en så ung spelare tidigare.

– Hon har en enorm potential, berömde Parisi.

Passaren Carlini tokhyllar sin svenska lagkompis.

– Hon kan bli bäst i världen, konstaterar amerikanskan som spelat med och mot de allra bästa i världen under landslagsspel med USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.