Isabelle Haak. Foto: Bildbyrån

Haaks Vakifbank fick revansch i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

I första omgången i höstas av Champions League-spelet fick turkiska Vakifbank oväntat stryk av italienska Scandicci. Igår fick Isabelle Haaks lag Vakifbank revansch på sin gamla klubb Scandicci när Istanbul-laget vann med klara 3-0 på bortaplan. Nu tar Vakifbank ledningen i gruppen och är nära en kvartsfinalplats.

– Vi har utvecklats mycket som lag, förbättrat mycket.  Jag är så stolt över alla i laget, sa Haak efter matchen.

Fyrfaldiga CL-mästarna Vakifbank tystade publiken i Siena dit matchen flyttats från Florens.  Haaks Vakifbank var efter förlusten i november piskat att vinna för att hålla liv i hoppet om kvartsfinalspel och tog kommandot när man efter fem setbollar till slut kunde vinna första set med 28-26.

I andra och tredje set var det inget snack. Vakifbank vann med 25-19, 25-21 och 3-0 i set. Nu tar Vakifbank över ledningen i grupp B från just Scandicci, som förlorade för första gången den här säsongen.

Speciell match för Haak

Svenska superstjärnan Isabelle Haak från Ängelholm var dominant på planen. Hon gjorde 21 poängivande smashar och totalt 24 poäng. Amerikanske nyförvärvet på vänsterkanten  Michelle Bartsch bidrog starkt med 14 poäng.

– Det var en jättebra match från vår sida. Vi spelade bra taktiskt och jag är så glad att vi lyckades eftersom vi laddat så länge. Den här matchen var verkligen viktig för att lyckas ta första platsen i gruppen, säger Haak om hur de tog sig an uppgiften.

Det var en speciell match för Isabelle Haak eftersom hon var tillbaks i Italien där hon spelade två säsonger 2018-2019.

– Det var riktigt kul att spela idag och dessutom framför alla publik här, många som jag känner sedan tidigare, sa hon.

I sista omgången av gruppspelet möter Vakifbank Lokomotiv Kaliningrad, trea i tabellen, medan Scandicci möter jumbon Nova Branik från Slovenien.  Chanserna att avancera till kvartsfinal för Vakifbank är goda då, förutom gruppettorna, även de tre bästa tvåorna avancerar.

ARKIV: Haak bar Istanbul till semifinal (6 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.