Arkivbild: Isabelle Haak jublar efter en poäng med sitt Vakifbank. Foto: TT

Isabelle bästa Haak i Champions League-mötet

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haaks Vakifbank vann Champions League-mötet med storasyster Anna Haaks Mulhouse med 3-0 i ”bubblan” i polska Lodz.

– Alla matcher i Champions League är jätteviktiga och roliga att spela och jag var extra taggad att få möta Anna, vi har ju tidigare bara spelat med varandra. Vi är båda väldigt tävlingsinriktade, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

Som så många gånger tidigare var det lillasyster Isabelle som blev matchvinnare och fick hämta delikatesskassen som delades ut till den mest värdefulla spelaren under matchen. Hon gjorde 17 poäng, varav 15 var så kallade vinnande spikerslag, när Istanbullaget Vakifbank vann med 3-0 (25-15,15-13,25-18) i Lodz Sport Arena utan publik.

– Jag hade ett bra samarbete med min passare och det var en stabil insats, säger Isabelle.

Isabelle Haak var matchens huvudperson och hade en fin variation med stenhårda smashar och nätta undanläggningar från sin högerposition vid nätet.

Försvarsspelaren Anna Haak var inne ganska mycket i den tredje perioden när Mulhouse krympte avståndet till bara en poängs underläge vid ett par tillfällen i slutet innan Vakifbank rann ifrån.

Vakifbank klart för kvartsfinal

Vakifbank leder grupp C med fem vinster av lika många möjliga. I morgon ska Isabelles Vakifbank möta Plovdiv. Slutspelslottningen, där Vakifbank redan gått till kvartsfinal, äger rum den 12 februari. Finalen spelas 1 maj.

– Ja vi har ju redan vunnit gruppen. Vi är ett av de favorittippade lagen och det finns bara ett mål i sikte: Att ta revansch för förra året, säger Isabelle.

Första gången systrarna, fostrade i Engelholm, ställdes mot varandra på en volleybollplan var i Champions League-bubblan i november förra året.

KLIPP: Isabelle Haak gör succé i Istanbul: ”Hon är topp 3 i världen” (8 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.