• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Landslagsstjärnan Marcus Nilsson skrev kontrakt med St Petersburg så sent som i juli. Foto: Bildbyrån

Marcus Nilsson gör internationell comeback

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Nilsson, Sveriges klart mest meriterade volleybollspelare, hade lämnat proffslivet och flyttat hem till Halmstad för studier och spel i Hylte. Men då kom ett erbjudande 37-åringen inte kunde tacka nej till.

Brittiska Champions League-klubben IBB Polonia hörde av sig och vill ha Nilssons tjänster.

–  Det var inget jag hade planerat. Det var en bekant i det laget (IBB Polonia) som frågade om jag var tillgänglig för att hjälpa dem i Champions League, förklarar Nilsson för SVT Sport.

– Jag tycker det känns som ett bra sätt att korta ned hösten på då den brukar vara ganska seg och tråkig. Framförallt nu när skolan ska vara online så man inte ens får träffa klasskamraterna, säger Nilsson om valet att röra på sig.

Marcus Nilsson lägger därmed ännu ett land till den digra meritlistan över länder där han spelat som utlandsproffs.  Nilsson var som bäst 2013 när han förde sitt  Lokomotiv Novosibirsk till Champions League-titeln och blev vald till bäste spelare i turneringen.

Och 37-åringen håller än för spel mot de allra bästa i världen.

– Formen är bra tycker jag med tanke på min ålder, skrattar Nilsson.

Inför säsongen 2019/20 återvände Nilsson till moderklubben Hylte/Halmstad och parallellt började han med studierna i biomedicin vid högskolan i Halmstad.

Nu tar han en paus från det och gör en expressutryckning till London, något Hallandsposten var först att skriva om. Kontraktet gäller två månader och innefattar Champions League-spel mot italienska storklubben Trentino och serbiska OK Vojvodina.

– Vi kommer ju inte ha så mycket att sätta emot Trentino men vi bör kunna ge Novi Sad en bra match i allafall, säger Nilsson om chanser att hjälpa laget till segrar.

Efter det är planen att återvända till Halmstad och Hylte för att spela hem det där SM-guldet han saknar.

Och han är säker. Även om det blir succé för London-laget så kommer han hem.

–Min praktik med skolan börjar i november så jag kan inte stanna längre oavsett hur bra det går.

Arkiv: Reportage med Marcus Nilsson i Sibirien 2015:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.