• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Foto: Robert Boman.

Slovakien besegrade skadedrabbat Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Ett ungt svenskt volleybollandslag lyckades inte utmana Slovakien i första bortamatchen i årets European Golden league. Det blev 3-0 i set för slovakiskorna. För Sverige saknades storstjärnorna Isabelle Haak och Alexandra Lazic.

– Det var en tuff match. Vi är med i början på varje set men tappar några bollar i servemottagning och det rinner det i väg snabbt, sa lagkaptenen Jonna Wasserfaller, som blev utsedd till bästa svenska i matchen.

Svenskorna har chans till revansch om en vecka, då möter Sverige Slovakien på hemmaplan, i Umeå.

– Då måste vi vara med hela tiden för när vi tappar någon boll går vi ner oss och det är då det rinner i väg, säger Wasserfaller.

För Sverige är det första gången man spelar i högsta divisionen Golden League, det tack vare fjolårsvinsten av Silver League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.