Sverige föll i femte set

2 objekt

Det blev ytterligare en förlust för det svenska volleybolllandslaget mot Finland, denna gång med 3-2 i set i en jämn match.

– Det finns förstås fortfarande saker att jobba på, säger förbundskaptenen, Guillermo Gallardo till SVT Sport.

I går kväll förlorade Sveriges volleybolldamer mot Finland i Ängelholm med 3-1 i set.

Det var bara den första av tre kvällar i rad som nationerna ska spela mot varandra. I kväll var det dags igen, denna gången i Örkeljunga och Sverige hoppades på revansch.

Men någon sådan blev det inte. Även om de blågula kom tillbaka starkt efter att finskorna vunnit första set, var det ändå Finland som var det starkare laget och vann matchen med 3-2 (25-20, 22-25, 23-25, 25-16, 15-13).

– Vi spelade helt okej i kväll. Vi var självsäkra på planen och spelade med ett bra självförtroende. Det finns förstås fortfarande saker att jobba på, men det är ett väldigt ungt lag och jag är nöjd med insatsen även om vi förlorade, säger förbundskapten Guillermo Gallardo till SVT Sport.

Om du jämför den här insatsen med den i går, hur lyder din analys då?
– Vi spelade bättre i kväll än vad vi gjorde i går, då många av tjejerna höjde sig ett par nivåer. Det viktigaste i dessa träningsmatcher är inte om man vinner eller förlorar, utan att vi ser att vi gör framsteg och utvecklas i vårt spel, vilket jag tycker att vi gör.

Isabelle Haak: "Målet är att vinna Champions League"

Isabelle Haak är Sveriges starkast lysande volleybollstjärna. I gårdagens möte var hon Sveriges bästa poängplockare med 20 poäng och i kväll var hon åter bäst i det svenska laget med 27 pinnar.

Guillermo Gallardo passade på ett berömma sin anfallsstjärna.

– Hon är verkligen en talang och det viktigaste för henne är att hon får spela mycket och att hon får fortsätta utvecklas när hon fortfarande är ung. Förhoppningsvis och troligtvis kan hon bli ännu bättre än vad hon redan är, i framtiden.

Isabelle Haak blev nyligen klar för spel i den italienska ligan där hon ska representera Scandicci.

– Den italienska ligan är en av de bästa ligorna i världen. Detta kommer att ge henne chansen att tävla på den absolut högsta nivån, där hon ska vara, säger Guillermo Gallardo.

I morgon ställs Sverige mot Finland på nytt. Denna gång i Lund.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.