Anna och Isabelle Haak. Foto: TT

Systrarna Haak möts – igen: ”Helt otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Systrarna Isabelle och Anna Haak möts återigen i Champions League.

Det står klart efter kvällens lottning.

– Det känns verkligen helt otroligt att vi får en andra chans att spela mot varandra, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

I fjol ställdes systrarna Haak mot varandra för första gången när Isabelles Vakifbank och Annas Mulhouse drabbade samman i Champions Leagues gruppspel.

Kommande säsong sker det igen. Turkiska Vakifbank och franska Mulhouse lottades i kväll i samma CL-grupp tillsammans med LP Salo från Finland och Vero Volley Monza från Italien.

”Förhoppningsvis får vi besöka varandras städer”

– Det känns verkligen helt otroligt att vi får en andra chans att spela mot varandra. Vi trodde ju verkligen inte att det skulle hända igen. Att det hände en gång var ju riktigt sjukt, att det får hända en gång till är bara superkul, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

Förra året spelades gruppspelet under tre dagar i bulgariska Plovdiv på grund av coronapandemin.

– Förhoppningsvis får vi äntligen komma till varandras länder och städer om allt går som det ska med pandemin, säger Isabelle Haak.

Såg lottningen tillsammans

22-åringen, en av världens bästa volleybollspelare, berättar att hela familjen såg lottningen tillsammans framför datorn.

– Det var en väldigt fin stund att få dela med familjen.

Vakifbank Istanbul nådde hela vägen till CL-final säsongen som var. Där blev det dock förlust mot italienska Imoco Volley.

BILD FÖR BILD: Därför är Isabelle Haak en världstjärna (20 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.