• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Linköping tar greppet om SM-finalserien

Uppdaterad
Publicerad

Förra året vann Hylte/Halmstad tre raka finalmatcher mot Linköping. I år är det istället Östgötarna som tar greppet om SM-pokalen, efter seger med 3-1 i set borta i Halmstad Arena.

Linköping gick ut starkast och vann första set med 25-20. Hylte/Halmstad kom tillbaka och vann andra set (25-20) men kunde sedan inte svara när Linköping återigen höjde tempot. Bortalaget vann tredje set, återigen med 25-20.

Men i fjärde blev det jämnt igen.

Hylte/Halmstad såg ut att ha ett tryggt grepp om spelet, men då stod Linköping för en imponerande upphämtning. Från underläge 19-23 till seger 25-23 – något av en skrällseger för Linköping som nu leder mot regerande mästaren med 2-1 i matcher.

– Vi skulle ha avslutat fjärde set. Men det är ett bra lag på andra sidan och de pressade oss. Jag vet inte vad jag ska säga, nu fokuserar vi på nästa match på måndag, säger Hylte/Halmstads center Philip Pettersson till Sportsground efter förlusten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.