Marcus Nilsson Foto: Bildbyrån

Världsstjärnan vinnare i comebacken i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

För sex år sedan var han bäst på plan i Champions League.

I dag en dominant i Elitserien i volleyboll. Marcus Nilssons comeback i svensk volleyboll efter 17 år gav seger med 3–0 (25–22, 25–21, 25–22) för Hylte Halmstad mot Sollentuna. Och pris som matchens lirare.

– Det känns kul att ge tillbaka till min klubb, och till svensk volleyboll, sa han efter comebacken.

I en match där ena långsidan täcktes av en stor grå vikvägg gjorde Marcus Nilsson comeback i Elitserien i volleyboll. Efter 17 år i stora ligor runt om i världen var han tillbaka på hemmaplan – och gjorde skillnad. Sveriges bästa volleybollspelare, tidigare världsartisten Marcus Nilsson var med och ledde Hylte till seger mot Sollentuna.

– Jag är jättenöjd med spelet och resultatet, mot ett bra motstånd. När vi satte ner foten så fick vi till det, tyckte Nilsson.

När Hylte Halmstad tog emot Sollentuna var det första gången på 17 år som Nilsson spelade på hemmaplan för en svensk klubb. Då 2002 hette klubben Hylte VBK, nu Hylte Halmstad.

Tvåmetersmannen från Torup i Halland var ett rejält hot när han kom farande med sin längd, och kraft som spiker. Inte minst i slutet av seten då hans hårda slag gav flera viktiga poäng.

– Vi ska ha bra möjligheter i år. Vi har en bra trupp, inte så stor bredd, men spetsen så visst ska vi kunna vara med och kriga om SM-guldet.

Han var viktig i offensiven, även om Sollentunas försvar blev extra laddat när just Nilsson attackerade. De gånger de lyckades blocka storstjärnan blev det stort jubel.

Men Nilsson och Hylte kunde ändå vinna de viktiga poängen och matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.