Foto: Robert Boman

Örkelljunga skrällde i Grand Prix – slog favoriten

Uppdaterad
Publicerad

Örkelljunga skrällde rejält och slog förhandsfavoriten Hylte/Halmstad i semifinalen i Grand Prix.

I finalen i morgon ställs laget mot Sollentuna.

– Vi spelade med en jäkla inställning. Nu ser vi fram emot finalen mot Sollentuna, säger Örkelljungas Alfred Brink.

I en jämn drabbning blev det till slut seger för Örkelljunga med 3-2. Avgörande set slutade 15-10 till Örkelljunga som klev in i Grand Prix-helgen som fjärde och sista lag.

Lagkapten Alfred Brink, 19, var stolt över sitt lag efter segern mot Hylte/Halmstad som var obesegrat den här säsongen inför dagens match.

– Det känns helt underbart just nu, men jag måste ändå säga att det ändå var lite knackigt under matchens gång. Vi var ojämna, men det känns bra att vi lyckades vinna, trots det. Vi spelade med en jäkla inställning, säger Brink till grandprixvolleyboll.se.

”Kanske vår bästa match hittills”

I morgondagens final, där prispengar och en Europacupplats står på spel, väntar Sollentuna som körde över regerande mästaren Falkenbergs VBK i tre raka set.

Lagkaptenen Staffan Blomgren var starkt bidragande med 20 poäng.

– Det här var kanske vår bästa match hittills den här säsongen. Vi var närvarande och gjorde få misstag. Bröderna Gruvaeus (Johan och Daniel) drar ett tungt lass i Falkenberg, det visste vi sedan innan. Vår plan var att stoppa dem och det lyckades vi ganska bra med, säger Blomgren till grandprixvolleyboll.se.

På damsidan ställs Örebro mot Engelholm.

Grand Prix-titeln är den mest prestigefyllda inom svensk elitvolleyboll, näst efter SM-titeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.