Columbus Seth Jones deppar efter att åkt ur Stanley Cup-slutspelet Foto: TT Nyhetsbyrån

Washington vidare till kvartsfinal – Columbus utslaget

Washington går till kvartsfinal efter att ha besegrat Columbus med 6–3 i lagens sjätte möte i Stanley Cup-slutspelet. Alexander Ovetjkin, som tvåmålskytt, lade grunden till segern och gjorde sitt 50:e slutspelsmål i karriären.

Washingtons Alexander Ovetjkin blev tvåmålsskytt i 6–3-matchen, precis som motståndarlagets Nick Foligno.

Trots att Washington förlorade de två första slutspelsmatcherna på hemmais slutade serien med 4–2 i matcher, och laget är nu klart för att möta Stanley Cup-mästarna Pittsburgh i kvartsfinalen.

– Vi har en väldigt stark kärntrupp, de tror på varandra. Vi har många unga spelare med oss och vi har varit tvungna att lita på att kärnan för oss framåt, och det har den gjort, sa tränaren Barry Trotz efter matchen.

Men duellen mot Pittsburgh blir en utmaning – Washington har förlorat de sju senaste Stanley Cup-uppgörelserna som laget har spelat mot Pittsburgh.

Ointaglig ledning

Washingtons Dmitrij Orlov gjorde matchens första mål i första periodens tolfte minut, och efter att Ovetjkin gjort två mål i andra perioden, ett av dem hans 50:e slutspelsmål i NHL, var ställningen 3–1 till Washington. Ledningen visade sig omöjlig för Columbus att hämta in, trots två mål i tredje perioden, eftersom Washington fick in ytterligare tre.

Tvåmålsskyttarna Alexander Ovetjkin och Nick Foligno utsågs till matchens bästa spelare, tillsammans med Washingtons målvakt Braden Holtby, som räddade 35 skott på mål.

Att Columbus nu är utslaget ur Stanley Cup innebär att Alexander Wennberg kan vara tillgänglig för VM-spel för Tre Kronor i Köpenhamn i maj.

Sedan tidigare har Tampa Bay, Winnipeg, San Jose, Vegas, Pittsburgh och Nashville gått vidare till kvartsfinal.