Foto: SVT

Dahlström mästare i X-Games

Uppdaterad
Publicerad

Hennes andra X-Games någonsin.

Och vilken succé.

Den svenska skidstjärnan Emma Dahlström vann slopestyle-finalen i X-Games.

– De andra åkarna är inte ens i närheten av Emma, hon är på en egen nivå. Hon löste det här galant, säger SVT-experten Jocke Olsson.

Emma Dahlström fixade svenskt guld i X-Games, första blågula medaljen – och det blev den ädlaste. Segeråket gjorde hon i den andra omgången, Keri Herman ledde på 86,66 poäng. Då fick Dahlström 90,33.

X-Games

– Jag trodde inte på det här, jag är så glad och nöjd. Min bästa tävling någonsin. Jag var helt klart nervös men det var också så kul att se alla andra tjejer. Jag är bara glad och känner mig lyckligt lottad över att få vinna i dag, säger Emma Dahlström till SVT Sport efter segern.

Att få delta i X-Games var en dröm för Dahlström när hon var liten. Nu är 22-åringen färsk mästare i slopestyle. Och det här var endast andra gången som hon var med i X-Games, debuten var 2012 och då blev hon sjua.

– Att vinna finns inte på kartan. Det är så himla skönt. Nu ska jag titta på medaljen länge och nypa mig ordentligt i armen, säger Dahlström.

SVT-experten Filippa Ring var lyrisk efter Dahlströms guld.

– Det är det största hon kan vinna. Hon är så här bra och hon fick verkligen till det i rätt tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet