Arkivbild. Daniel Bodin tog guld i X-games. Foto: TT

Daniel Bodin mästare i X-games

Uppdaterad
Publicerad

Snöskoterproffset Daniel Bodin har tagit sin femte titel i X-games. Guldet i Aspen kom i freestyle-klassen, där Bodin besegrade regerande mästaren och favoriten Brett Turcotte från Kanada.

Rasmus Johansson slutade femma i finalen. Tidigare under natten tog sig snowboardåkaren Sven Thorgren till final i slopestyle.

Thorgren blev tvåa i kvalet, bara slagen av den kanadensiske OS-mästaren Sebastien Toutant. Den finalen avgörs natten till söndag, svensk tid.

X-Games

Sven Thorgren har aldrig tagit vunnit i Aspen, ett guld i X-games i Oslo är största framgången. Det blev inget guld i den här tävlingen heller.

24-åringen var bäst i kvalet, men i finalen blev det bara en tredjeplats. Thorgren fick inte till något av sina två åk, och var poängmässigt långt från japanen Takeru Otsuka, som vann tävlingen, och silvermedaljören Mark McMorris, Kanada.

Thorgren har en medaljchans kvar i X-games då han tagit sig till final i slopestyle. Den finalen avgörs natten till söndag, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet