Tummen upp från Harlaut

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske stjärnan Henrik Harlaut kraschade otäckt i sitt förstaåk i slopestyle-finalen.

Han var medvetslös för en kort stund, men reste sig upp, gav tummen upp och läget är lugnt.

Henrik Harlaut jagade medalj i slopestyle i X-Games i Aspen. Men Harlaut tappade kontrollen i sitt förstaåk och kraschade otäckt.

Han skadade huvudet och låg stilla. Men svensken reste sig upp och gav tummen upp. Han kördes sedan iväg med ambulans, men svensken log brett för SVT Sports kamera och verkade under omständigheterna okej.

X-Games

– Det är rätt lugnt, han har fått en liten fraktur i högeraxel. Han slog i huvudet så hårt att han var medvetslös en kort stund. Men nacken och ryggen är bra, säger freeskilandslagets coach Patrik Nyberg till SVT Sport.

Freeskiing-landslagets officiella Twitterkonto skriver: ”Lugnande besked angående Henrik Harlaut. Han har fått en hjärnskakning. Undersöks just nu men allt ser bra ut.”

– Så skönt att se, jag har inte kunnat prata på grund av stenen jag har haft här, säger SVT-experten Bollen Valencia och pekar på bröstet.

Harlaut gjorde inga flera åk i slopestyle-finalen i X-Games.

– Det är inte hans val, det ser verkligen ut som om han inte vill in i ambulansen. Han kanske får klartecken för att köra i big air, vi får se, säger SVT-experten Jocke Olsson.

Harlaut kommer inte att åka i big air som avgörs i natt, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet