Kim Andersson. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Ystad bortaslog Alingsås efter förlängning

Uppdaterad
Publicerad

Ystad besegrade Alingsås på bortaplan med 29-28 efter förlängning. Även Lugi vann sin match mot Redbergslid med 29-25. Det innebär att alla fyra Skånelagen vunnit sina första kvartsfinaler i slutspelet.

Båda gångerna Alingsås och Ystad mötts under säsongen har bortalaget tagit hem segern. Så blev det även i den första kvartsfinalen där Ystad drog det längsta strået.

Men det krävdes förlängning innan skåningarna kunde vinna, 29–28, sedan målvakten Anders Persson gjort en avgörande dubbelräddning i de sista sekunderna.

Efter segern var Kim Andersson kritisk till försvarsspelet.

– Jag har lite problem med min axel och sedan fick jag problem med låret i veckan så jag är lite besviken över att jag inte kunde gå för det riktigt. Jag hinner inte riktigt med bakåt, säger Kim Andersson till Ystadsallehanda.

Lugi slog Redbergslid

I den tredje matchen för kvällen slog Lugi Redbergslid med 29–25. Hampus Jildenbäck gjorde flest mål, åtta stycken, för Lundalaget medan Tobias Johansson sköt in sju bollar för RIK. Men Lugitränaren Tomas Axnér räknar med en annan match bild på torsdag.

– De har en förlust med sig och spelar på hemmaplan, säkert lite modigare där och kommer att smälla på lite mer bakåt. Det är lättare att spela offensivt försvar på hemmaplan när man blir lite kaxigare, säger han till Sydsvenskan.

Eftersom att även Malmö vann mot Sävehof och IFK Kristianstad slog Eskilstuna Guif på söndagen har därmed alla de fyra Skånelagen vunnit sin första kvartsfinal i slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.