Foto: TT

Berlusconi öppnar för Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Kommer Zlatan Ibrahimovic att flytta till Milan i sommar? Om man ska tro klubbägaren Silvio Berlusconi är det svensken själv som bestämmer. ”Han är en stor spelare och vilket lag som helst skulle ha nytta av honom”, säger den förre premiärministern.

Det är ingen hemlighet att Milan har haft ett intresse av att ta tillbaka Zlatan till Milano. För en knapp månad sedan talade Berlusconi i varma ordalag om svensken, och Gazzetta dello Sport rapporterade att klubben tagit kontakt.

Vad Zlatan själv vill är dock oklart. Svensken hade efter säsongen ett möte med PSG:s president Nasser Al-Khelaifi, men vad som sades är inte känt.

Serie A 2014-15

Svenskens gamla klubb Milan har samtidigt annonserat en storsatsning, och håller på att sluta ett avtal med en ny grupp internationella investerare, ledd av Bee Taechaubol, som ska ta över en stor del av klubben.

”Om han vill tar vi honom”

I dag var första dagen på jobbet för den nye tränaren Sinisa Mihaijlovic, och Berlusconi svarade bland annat på frågor om Zlatan från de samlade reportrarna.

– Om han vill komma så tar vi honom. Om det är möjligt, säger klubbägaren på presskonferensen.

Högst på önskelistan stod däremot Portos Jackson Martínez, avslöjar Berlusconi, men han var för dyr. Istället har klubben värvat anfallaren Carlos Bacca från Sevilla. Målet är att komma tillbaka tilll Champions League redan efter nästa säsong, säger Berlusconi.

Zlatan har ett år kvar på sitt kontrakt med PSG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Serie A 2014-15

Mer i ämnet