Zlatan avgjorde för United Foto: Bildbyrån

Första titeln: Zlatan avgjorde för United

Uppdaterad
Publicerad

Målskytt i debuten. Målskytt i tävlingsdebuten. Med sju minuter kvar avgjorde Zlatan Ibrahimovic Community Shield-finalen mot Leicester med en kraftfull nick – hans första titel i klubben.

Han nätade direkt mot Galatasaray i träningsmatchen på Ullevi, Göteborg. Och i kväll blev det fullkomlig succé för Zlatan.

Hela United hade varit ganska osynliga i andra halvlek vid ställningen 1-1. Men då slog Zlatan till. På inlägg från höger nådde han högre än Wes Morgan och stångade in 2-1 till United.

– Tror inte Morgan har förlorat en luftduell förra säsongen. Men nu har Zlatan vunnit två dueller mot honom. Han mosade honom i första halvlek, säger Ola Andersson.

Finalen spelas varje år mellan Premier League-vinnaren och cupvinnaren.

Mer party för Vardy

Höjdpunkten i första halvlek var en riktig soloräd av Jesse Lingard, som innebar 1-0 för United. Lingard dribblade förbi två Leicester-spelare för att sen avsluta med ett hårt skott som gick rakt igenom Schmeichel och in i mål.

United hade därmed ett grepp om Community Shield-bucklan.

Men då hade man glömt Jamie Vardy, som lär bli att räkna med även denna säsong. Bara några minuter in i andra halvlek bröt han sig loss efter att Fellaini slarvat och spelat för kort. Vardy plockade upp bollen, rundade David de Gea i målet och rullade iskallt in 1-1.

– Tror han kommer ligga rätt högt upp i skytteligan den här säsongen också, säger Viasats expert Ola Andersson.

Burop efter att Mata blev in- och utbytt

I slutet uppstod en situation som kan diskuteras flera gånger efteråt. Juan Mata, som ryktas bort från United, byttes in i 63:e minuten. Med några minuter kvar byttes han ut till tydliga burop.

– Kan vara någon känning. Hoppas verkligen att det är en skada. Mycket märkligt annars, säger Ola Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.