Zlatan Ibrahimovic och Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Skönt för Janne Andersson”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog är inte förvånad över beskedet att Zlatan Ibrahimovic nej till VM står fast, men han välkomnar beskedet.

– Det är inte så att jag är överraskad, beslutet är rätt väntat. Men det är skönt för Janne Andersson och grabbarna i landslaget – nu slipper de alla spekulationer, säger Nannskog.

Nannskog menar att spekulationerna som uppkom runt en eventuell comeback i landslaget och till VM endast var för hans amerikanska karriär.

– Det känns som det hela var för att bygga på hans varumärke i USA och emellanåt kändes det som han tyckte att det hela var kul.

Tror du det här påverkat landslaget?

– Det har helt säkert skapat en osäkerhet i laget. Det är inte vem som helst som skulle vara med. Nu kan Janne och ledningen fokusera helt på de som ska spela och slipper få de ständiga ”Zlatan-frågorna”, säger Nannskog.

Vem gynnas av det här i landslaget?

– Ola Toivonen gynnas kanske speciellt. Så han är väl den som ska vara extra glad för att Zlatan inte är med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.