Storseger för PSG – utan Zlatan

Om avstängde Zlatan Ibrahimovic saknas i Paris Saint-Germain?

Inte direkt.

Ezequiel Lavezzi blev hattrickhjälte när PSG avfärdade Lille med 6-1.

Den argentinske yttern hade inför lördagens ligamatch mot Lille endast mäktat med fyra mål under säsongen. Men i Zlatan Ibrahimovics frånvaro – svensken är fortfarande avstängd – dansar råttorna på bordet.

Vänsterbacken Maxwell tryckte in 1-0 på högerbacken Serge Auriers inlägg. Kort därefter lobbade Edinson Cavani, som fick spela central anfallare när Ibrahimovic saknades, in 2-0.

Franska ligan 2014-2015

Lavezzi såg med två snabba mål till att Paris Saint-Germain hade ledningen med 4-0 innan paus.

Efter vilan såg Lavezzi, sedan Cavani skickat in femman, till att fastställa slutresultatet 6-1 med ett lågt, pressat skott i 77:e minuten. Segern betyder att PSG ligger tre poäng före andraplacerade Lyon i Ligue 1, med fem matcher kvar att spela av ligasäsongen.

– Det var fint att vi gjorde så många mål och det vore välgörande om det fortsatte på det här viset, säger Paris Saint-Germains tränare Laurent Blanc.