Zlatan Ibrahimovic stod för en bra insats i sin PSG-comeback. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan bakom PSG:s seger

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan hade inte spelat sedan den första augusti. Men på söndagkvällen var han tillbaka och var högst inblandad i PSG:s 0–3-seger borta mot Monaco. ”Jag kände mig rörlig och fick mycket boll”, säger Zlatan i sin app.

Störst jubel inför matchen drog Zlatan, som var tillbaka efter en tids problem med knät. Och självklart var han inblandad i PSG:s-segermål.

Det var i de 57:e minuten som Zlatan levererade passningen till Matuidi som sedan från sin vänsterkant slog ett väl avvägt inlägg, där dök Edinson Cavani upp och nickade distinkt in 0–1-målet. Cavanis första för säsongen – men det skulle komma ett till för urugyanen denna kvällen.

Ligue 1

Kvarten senare var duon framme igen, Zlatan hittade rätt med ett instick till en djupledslöpande Cavani som blev helt friställd. Forwarden gjorde inga misstag och rullade enkelt in 0–2 till gästerna.

– Vi kontrollerade matchen i dag, det var väldigt skönt att få den här segern innan uppehållet, Lauren Blanc till canal-supporters.

Gick av med kvarten kvar

Efter det fina assisten fick Zlatan lämna planen. Men det var en pigg svensk som publiken fick ta del av.

I den första halvleken var det Zlatan som hade PSG:s hetaste chans i ledningen, efter ett inlägg från höger sög svensken ner bollen, vände runt men fick inte riktigt till avslutet som gick precis utanför stolpen.

Tio minuter senare var han framme igen, men den gången var det en Monacofot mellan väggspelet med Lucas.

– Jag kände mig rörlig och fick mycket boll, säger svensken om debuten i sin app.

Från bänken fick svensken sedan se hans ersättare, Lavezzi, dunka in 0–3-målet och fastställa slutresultatet.

Segern innebär inte bara ideel vinster i inledningen av franska ligan, utan man bröt även Monacos fina hemmasvit – inga förluster sedan september i fjol. Och det betyder även att PSG ännu inte släppt in något mål i årets Ligue 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet