SVT gör dokumentärfilm om Zlatan. Foto: Bildbyrån

SVT gör ny dokumentär om Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatans liv och karriär ska bli ny dokumentär. Sedan tidigare finns två dokumentärer där Zlatan haft en stor roll och nu planeras en ny.

– Det finns två långa intervjuer gjorda. Arbetet är definitivt påbörjat, säger SVT:s programchef för Dokumentär Ingemar Persson.

SVT och B-Reel Films samarbetar för att göra en ny dokumentärfilm om Zlatan Ibrahimovic. Den är i väldigt tidigt stadie så när dokumentären kommer sändas är inte klart.

Dokumentären är i ett tidigt stadie.

– Vi har gjort ett förprojekt och kommit en bra bit på vägen. Vi går in i fas fortsatt inspelning, säger Ingemar Persson.

Grundplanen är att man skall göra en dokumentär på minst en timma, men får man tillräckligt med material kan den bli längre.

– Vi ska i alla fall göra en timma. Sen får vi se, Zlatan är inte en sådan som delar med sig så mycket. Men delar han med sig mycket kan man göra mer.

Just nu kan du se den unge Zlatan på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.