Zlatan jublar med Cavani och Pastori. Bland andra. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan huvudfigur vid PSG:s 6-0

Zlatan gjorde sina första mål efter avstängningen när hans Paris SG slog Guingamp med 6-0 på Parc des Princes och tog ett steg mot en ny ligatitel.

Han gjorde två mål och passade fram till två. Vid 2-0 fintade han bort en försvarare i straffområdet och dammade upp bollen i det vänstra bortre krysset.

Han avslutade med att sätta en straff för 6-0 efter att ha fallit i en närkamp med en motståndare när klockan tickat upp på 90 minuter. Det var en billig straff eftersom Zlatan själv slet i en Guingamp-spelares tröja innan han stöp i gräset.

Franska ligan 2014-2015

I början av andra halvlek ökade PSG på till 3-0 och Zlatan fanns med på ett hörn. Efter en omställning petade Zlatan fram bollen till Cavani som avslutade distinkt.

Mästerlig framspelning vid Maxwells 4-0

Allra läckraste insatsen gjorde dock Zlatan när han passade fram Maxwell vid 4-0. Med stor känsla lyfte han in bollen från kortsideslinjen och Maxwell nickade i mål efter att ha smugit upp vid den bortre stolpen. Det var artisten Zlatan som utförde prestationen med utsökt nonchalans, nästan retfullt för motståndarna. Hela Parc des Princes ville ta honom i famn efter den utsökta bjudningen till publiken.

5-0 var också en delikatess. Marco Veratti stod vid bollen i samband med en frispark. När Guingamp-spelarna skulle samla ihop sig lyfte italienaren bollen till Cavani som rusade i djupet och slog in bollen på volley.