Foto: Bildbyrån

Zlatans tatueringar samarbete med FN

Uppdaterad
Publicerad

De 50 namn som prydde Zlatan Ibrahimovics överkropp visade sig vara ett samarbete med FN, i ett försök att hindra barnfattigdomen i världen. – Om jag kunde skulle jag skriva vartenda namn på min kropp, säger svensken i en reklamfilm för FN:s World Food Programme.

Zlatan Ibrahimovic skapade stora rubriker efter hemmamatchen mot Caen i lördags (2–2). Efter sitt eleganta 1–0-mål slet han av sig tröjan och visade upp en överkropp full av tatueringar – inte mindre än 50 namn i bläck. Det hela visade sig vara ett samarbete med FN:s World Food Programme.

I en reklamfilm publicerad på Youtube säger Zlatan:

Mitt namn är Zlatan Ibrahimovic. Vart jag än går känner folk igen mig. Ropar mitt namn. Hurrar för mig. Men det finns namn som ingen hurrar för. Carmen... Rahma... Antoine... Lida... Chheuy... Mariko... Om jag kunde skulle jag skriva vartenda namn på min kropp. Men det finns 805 miljoner människor som lider av hunger i världen i dag. Alltför många av dem är barn. De drabbas av krig, naturkatastrofer och extrem fattigdom. Jag har supportrar över hela världen. Från och med i dag vill jag att stödet ska gå till de människor som verkligen behöver det. Så när du hör mitt namn, kommer du att tänka på deras namn. När du ser mig, kommer du att se dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer