Inspelningsstart för Springfloden med Kjell Bergqvist

Springfloden – premiär 2016.
Springfloden – premiär 2016.

Nu har inspelningen startat av dramathrillern Springfloden, baserad på Rolf och Cilla Börjlinds hyllade roman med samma namn. 

Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson spelar huvudrollerna och i de övriga rollerna ser vi en stjärnspäckad ensemble med bland annat Helena Bergström, Dag Malmberg, Johan Widerberg, Cecilia Nilsson, Dar Salim, Mikael Segerström, Angela Kovacs, Kjell Wilhelmsen, Stefan Gödicke, Peter Carlberg, Niklas Hjulström och Filip Berg.

Inspelningen sker i Göteborg, Nordkoster, Stockholm samt Costa Rica, och under 2016 har Springfloden premiär i SVT i form av 10 avsnitt x 45 minuter.

Manusförfattarna ligger bakom flera succéer
Springfloden är författarparet Rolf och Cilla Börjlinds deckardebut och de är också manusförfattare för hela projektet. Serien är den första i en trilogi av böcker kring Tom Stilton och Olivia Rönning. Boken har sålt över 100.000 exemplar i Sverige och även sålts till ett tjugotal länder. Paret Börjlind är några av Sveriges främsta manusförfattare med flera succéer i bagaget. Förutom de hyllade tv-serierna Morden och Graven har de också skrivit manus till bland annat tjugotalet Beck-filmer.

Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest hyllade och uppmärksammade skådespelare. På senare tid har vi sett honom i 30 grader i februari, Monika Z, miniserierna En pilgrims död och Fjärde mannen och Bäst före.

Julia Ragnarsson såg vi senast i den andra säsongen av Bron och mot Peter Magnusson i Tillbaka till Bromma.

I övriga roller ser vi kända ansikten som Helena Bergström (Medicinen), Dag Malmberg (Bron, Bron II), Johan Widerberg (Happy end), Cecilia Nilsson (Simon och ekarna), Dar Salim (Dicte, Game of Thrones), Mikael Segerström (Miraklet i Viskan), Angela Kovacs (Irene Huss), Kjell Wilhelmsen (30 grader i februari, Blå ögon), Stefan Gödicke (Morden i Sandhamn), Peter Carlberg (Gentlemen), Niklas Hjulström (Flickan som lekte med elden) och Filip Berg (Stockholm stories).

Konceptuerande regissörer av Springfloden är Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson. De har tidigare regisserat bland annat Arne Dahl-serien och Morden i Sandhamn.

Regissören Pontus Klänge, som regisserar några av avsnitten, har senast regisserat bland annat Arne Dahl – Efterskalv.

Springfloden är producerad av Filmlance International AB, tillsammans med SVT, Film Väst, Nadcon, Lumiere, i samarbete med ZDF och med stöd från SFI.

Serien har premiär i SVT under 2016.