”Homofober fascinerar mig”

I detta avsnitt reser Stephen Fry till Brasilien, ett föregångsland för homosexuellas rätt och känt för världens största pridefestival. Men den liberala inställningen har väckt en del motstånd.

– Det finns människor som är så otroligt homofobiska. Jag finner det mycket fascinerande. Det är som att möta en människa som genom hela livet har försökt att bli av med röda telefoner. Man kan bara inte förstå det? Hur kan folk lägga sådan energi på att attackera en grupp människor som inte har för avsikt att göra dem illa, säger Stephen Fry i programmet.

Var 36:e timme mördas en homosexuell person i Brasilien. Stephen får se hur detta påverkar de homosexuellas liv och han konfronterar den politiker leder kampen mot homosexuellas rättigheter. Stephen åker också till Ryssland där de homosexuellas situation är värre än någonsin. Regeringen och den rysk-ortodoxa kyrkan motarbetar konstant de homosexuellas rättigheter. Han reser också till Indien där de gamla brittiska lagarna som förbjöd homosexualitet nu har luckrats upp.