Claire Wikholm: ”Det blev lite killarna mot tjejerna”

Claire Wikholm intervjuas om Stjärnorna på slottet.

Här berättar skådespelaren Claire Wikholm hur hon upplevde veckan med de andra stjärnorna på slottet.

Skådespelarna Claire Wikholm, Morgan Alling, Amanda Ooms, Stefan Sauk och Marika Lagercrantz tillbringar en vecka tillsammmans i årets Stjärnorna på slottet.

Claire Wikholm var värd för den första dagen.

Vilka var dina förhoppningar på veckan?

– Jag var faktiskt ganska förutsättningslös och blev väldigt överraskad. Det var ett fantastiskt slott och det tog ett tag att vänja sig vid lyxen. Alla var så snälla och hjälpsamma. Men det var jobbigt, för man steg upp halv sju och kom i säng vid tolv. Man hade inga timmar ledigt. Och så är det fem starka personer.

Hur gick det att komma överens?

– Är man fem starka personligheter så blir det naturligtvis konflikter. Det är ingenting konstigt. Det enda var att vi kanske dolde dem lite väl mycket. Men det blev trots allt – jag uppfattade det i alla fall så – lite killarna mot tjejerna. Tjejer är inte lika egocentriska och tar inte lika stor plats som killarna. Som i samhället helt enkelt.

Går det att se någon röd tråd mellan er som ni har gemensamt, förutom skådespeleriet?

– Ja, jag tycker att över var och en av oss vilar det en stor sorg. Och, som någon sa, det blir nästan lite psykoterapi för att alla berättar om sina sorgliga barndomar. Så det har vi gemensamt. Och så pratar vi inte så mycket om teater, vilket jag tycker är jätteskönt!

Vad hoppas du att tittarna tar med sig?

– Programmen är spännande. Man får veta rätt så mycket om de här skådespelarna och hur vi funkar ihop, var vi är lika och var vi är olika.

I Stjärnorna på slottet berättar Claire Wikholm om uppväxten och sin stora kärlek men också om kontroversiell barn-tv på 70-talet och skräckinspelningen av Vi hade i alla fall tur med vädret. Och så utmanar hon de andra stjärnornas kreativa förmåga.

Se stjärnorna på slottet i SVT Play

I Öppet arkiv kan du se Claire Wikholm i Vi hade i alla fall tur med vädret (1980).