Här är årets stjärnor

Bäckaskog slott utanför Kristianstad

Malena Ernman, Claes Månsson, Leif Andrée, Lasse Åberg och Maria Lundqvist flyttar in på slottet.

Tittarsuccén kommer även i år att spelas in på Bäckaskog slott i Skåne. Under en vecka kommer stjärnorna att leva tillsammans på slottet och varje deltagare är som vanligt värd för en dag som fylls med aktiviteter och samtal.

Kort om stjärnorna:

Malena Ernman är 42 år och en av Sveriges mest efterfrågade operasångare. Hon är även hovsångare sedan 2011 och vann Melodifestivalen 2009 med låten La Voix.

Claes Månsson är 63 år och känd från bland annat Lorrygänget. Skådespelaren har medverkat i flera film- och tv-produktioner och tillhör även Dramatens ensemble.

Leif Andrée är 55 år och en skådespelare med många roller på film och tv. I SVT har du på senare tid kunnat se honom i hyllade serien Äkta människor och i barnprogrammet Labyrint.

Lasse Åberg är 72 år och för många främst känd som rollfiguren Stig-Helmer Olsson i Sällskapsresan eller som karaktären Trazan Apansson. Skådespelaren är också konstnär och grafisk formgivare och en stor samlare av föremål med anknytning till Musse Pigg.

Maria Lundqvist är 49 år och skådespelare. Hon har vunnit två Guldbaggar och kunde senast ses i dramaserien 30 grader i februari på SVT. Skådespelaren har även tilldelats Guldmasken två gånger och fick Karamelodiktstipendiet 2010.

Programmet spelas in under sommaren och sänds till vintern i SVT1 och SVT Play.

Stjärnorna på slottet

Fem folkkära stjärnor lever tillsammans under en vecka