Titta, här flyttar nya stjärnorna in på ”spökslottet”

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det sägs spöka på slottet. Nu ska nya stjärnorna se om sägnen stämmer eller inte. Här startar inspelningarna av den tionde upplagan av Stjärnorna på slottet. ”Nervöst. Läskigt. Men nu kör vi”, säger Morgan Alling.

Nu har årets stjärnor flyttat in i Ericsbergs slott i Södermanland – och startat inspelningarna av vad som ska bli den tionde säsongen av SVT:s populära underhållningsprogram. Programmet visas i SVT under veckorna efter jul.

Slottet uppges vara hemsökt av ett spöke (Pintorpafrun ska enligt sägnen spöka på slottet) – men ännu så länge har hon inte skådats på platsen vid inspelningarna.

Morgan Alling har berättat för SVT om sin tvekan inför deltagandet i programmet.

– Men samtidigt tänker hjärnan: ”Du är ju ingen stjärna, vad ska du där och göra?” Det beror väl på låg självkänsla. Men sen tänker hjärnan en gång till och inser att: ”De frågar ju dig av en anledning” och då blev jag smickrad och tackade ja.

I bilen på väg till slottet berättade han om sina tankar inför inspelningarna.

– Semestern är slut, upp och hoppa! Jag fick en dag med sol, det tycker jag var härligt. En dag. Nu är det Stjärnorna på slottet som gäller. Nervöst, läskigt. Men vad fasiken nu kör vi, säger han i ett klipp på sin Instagramsida.

Också Marika Lagercrantz, Claire Wikholm, Stefan Sauk och Amanda Ooms är klara för programmet.

Stjärnorna på slottet

Fem folkkära stjärnor lever tillsammans under en vecka