Studentlivet i Uppsala skildras i ny serie

Oscar Svernlöv, student i Uppsala.

I dokumentärserien Studentens lyckliga dagar får vi följa ett antal studenter som flyttat hemifrån för att påbörja sina nya liv som studenter i Uppsala.

Varje år väljer många tusentals personer i Sverige att flytta till en universitetsstad och påbörja sina studier. Att vara student kan vara en av livets mest omtumlande och utvecklande erfarenheter.

I SVTs nya dokumentärserie Studentens lyckliga dagar får vi följa ett antal studenter som flyttat hemifrån och lämnat alla de känner bakom sig för att flytta till Uppsala och påbörja ett nytt liv som studenter. Studenterna försöker klara sig själva och vara vuxna, bo ensamma och leva på studiebidrag. Samtidigt försöker de hitta balansen mellan studierna och att leva ut studentlivet till fullo med festnätter, baler och nationsaktiviteter.

Det är en närgående och intim dokumentärskildning om hur studentlivet ser ut idag utifrån några unga personer som försöker hitta sig själva och vilka de ska bli.

Serien är producerad av Nathanel Goldman och produktionsbolaget Nanushka Television som tidigare producerat flertalet svt-serier såsom Modellpojkar, Modellflickor, Chloe&Nicole.

Premiär i SVT Play torsdag 21 april 06.00.

Studentens lyckliga dagar

Dokumentärserie