En ny säsong med Studio natur

Studio natur
Bent Christensen, Kristina "Snuttan" Sundell, Marie Dacke och Linda Olofsson är tillbaka för att svara på era frågor.

Naturexperterna är tillbaka. Det är dags för ännu en säsong med frågor och svar från tittarna till experterna. Här kan du läsa mer om vad som händer i varje program.

Studio natur sänds torsdagar 21:00 i Kunskapskanalen. Programledare är Linda Olofsson. Du kan också titta på programmet i efterhand på SVT Play här.

Del 1 av 9: Husdjur

Kan katter få HIV? Varför kan hundar bli dräktiga när de blöder? Kan hästar kräkas? Naturexperterna Kristina "Snuttan" Sundell, Marie Dacke och Bent Christensen besvarar tittarnas frågor om husdjur, med lite extra fokus på hundar och katter. Dessutom ger de sig på att försöka hypnotisera höns.
 

Del 2 av 9: Våra minsta grannar

Kan spindlar klättra i varandras nät? Gör gråsuggorna någon nytta i komposten? Vad är egentligen panter- och leopardsniglar för något och är de fiender till mördarsniglarna? Naturexperterna Kristina "Snuttan" Sundell, Marie Dacke och Bent Christensen besvarar tittarnas frågor om djuren i vår trädgård. Dessutom får vi lära oss bygga ett hotell till gästande bin.

Del 3 av 9: Krig och fred

Varför är jordgetingar så aggressiva? Varför spottar sjögurkor ut sina tarmar? Kan blod vara en annan färg än rött? Naturexperterna Kristina "Snuttan" Sundell, Marie Dacke och Bent Christensen besvarar tittarnas frågor, idag med fokus på krigsföring och fredsbevarande aktiviteter som pågår i djurens värld. Dessutom får vi se hur pirålarna försvarar sig genom att spruta ut mängder med slem.

Del 4 av 9: I luften

Hur fort flyger en fjäril? Snarkar fåglarna när de sover? Hur varm måste en humla vara för att kunna flyga? Naturexperterna Kristina "Snuttan" Sundell, Marie Dacke och Bent Christensen svarar på tittarnas frågor om djuren i luften. Idag handlar det förstås mycket om fåglar, t.ex. hur skarvar kan döda en hel ö med sitt bajs, och vi får lära oss vilka fågelholkar som fåglarna gillar.