”Hur kan du vara med i en sådan jäkla smörja?”

Lena Endre berättar om tiden i tv-serien Varuhuset.
Lena Endre berättar om tiden i tv-serien Varuhuset.

Varuhuset är 80-tals tv-serien som blev utskälld innan den hade haft premiär, men som blev en tittarsuccé i tre år och 60 avsnitt under 1987-1989. Lena Endre berättar om tiden i succéserien.

Peter E Falck, Karin Falck, Lena Endre och Christina Schollin berättar om hur det var att jobba med Varuhuset.

Bakom kulisserna, drömmar och bråk
Svenska tv-historier är programserien som berättar historien om ett tv-program som gav avtryck. Program som varit nyskapande, väckt uppmärksamhet och inspirerat. Hör historierna om hur det gick till när populära programserier producerades. Manusförfattare, upphovsmän, regissörer och skådespelare minns drömmar och farhågor; förhoppningar som införlivades eller krossades, diskussioner och bråk och tomheten efter att serien lagts ner.

Återse Varuhuset, Spung, Svenska hjärtan och Nilecity 105,6 i sin helhet i Öppet arkiv.

Del 1: Varuhuset: serien som var utskälld innan den hade haft premiär, men som blev en tittarsuccé i tre år och 60 avsnitt under 1987-1989. Peter E Falck, Karin Falck, Lena Endre och Christina Schollin berättar om hur det var att jobba med serien. Se Varuhuset i Öppet arkiv.

Del 2: Spung: serien som få såg när den sändes 2002 och 2003, men som blivit kultförklarad och vald till Sveriges näst bästa tv-serie genom tiderna. Manusförfattare Cilla Jackert, regissör Måns Mårlind och skådespelarna Daniel Larsson och Saga Gärde berättar om serien. Se Spung i Öppet arkiv.

Del 3: Svenska hjärtan: fick kritik i tidningarna men som tittarna älskade. Över 2 miljoner tittare följde dramat som utspelade sig i ett radhusområde under åren 1987 till 1998. Medverkande: Solveig Ternström, Sten Ljunggren, Anita Hallgren. Se Svenska hjärtan i Öppet arkiv.

Del 4: Nilecity 105.6, humorserien som det var tänkt att inte alla skulle fatta – men som blivit bland det mest folkliga och populära i svensk tv-historia. 2015 är det 20 år sedan serien sändes för första gången 1995. Henrik Schyffert och Johan Rheborg berättar om serien. Se Nilecity 105,6 i Öppet arkiv.

Vad har du för minnen av Varuhuset, Spung, Svenska hjärtan och Nilecity 105,6? Var med och diskutera: #svenskatvhistorier.