SVT1Lördagar

Sanna Nielsen låg etta på svensktoppen som 11-åring

Sanna Nielsen och Ann-Marie Rauer

Sanna Nielsen från lilla Edenryd i Skåne är bara 28 år, men kan redan titta tillbaka på en imponerande karriär. Nu åker hon både ut på julkonsertturné och släpper en ny platta.

I samtalet med Ann-Marie Rauer berättar hon om viljan att skriva egna låtar, som hon gjort de senaste åren - men det är inte helt lätt.
 - Det kan kännas läskigt. Jag vill att publiken ska få känna den riktiga Sanna, men samtidigt är jag mycket mån om det privata. Det blir en slags självcensur som är komplicerad.

Sanna var en blyg liten tjej, men har alltid älskat att stå på scenen. Hon gick i femte klass när hon blev rikskändis och toppade Svensktoppen. Att vara en känd tonåring var inte bara en "dans på rosor", berättar Sanna Nielsen.
 - Jag sa till min mamma att jag ville ha peruk, så att ingen kände igen mig. Och i gymnasiet i Malmö ljög jag faktiskt om vem jag var den första tiden, för jag ville att alla kompisar skulle lära känna mig som Sanna Nielsen, inte artisten.
Sanna Nielsen berättar också om förhållandet till låten Empty Room, från Melodifestivalen 2008.

Dessutom i Sverige!

Elvis lever - åtminstone i skepnaden av en rad hängivna imitatörer. Vi har träffat Ken Wegas som med sin senaste Elvisshow gör sitt livs satsning.

BUS - "Brun utan sol" heter en ny föreställning som Riksteatern turnérar med i vinter. Det är ett politiskt budskap i lyxförpackning som presenteras av fem erfarna artister: Vivian Cardinal, Kayode Shekoni, Blossom Tainton, Fransesca Quartey och Gladys del Pilar.

När alla biografer skrotar sina gamla projektorer för att skaffa nya - digitala - går det inte att visa de gamla filmerna längre. Staten står nu inför ödesfrågan: är det värt att satsa alla miljoner som krävs för att bevara vårt filmarv? Vi har träffat regissören Stefan Jarl vars filmer inte längre går att visa i retrospektiv.