Expertens hyllning: Kan vara Sveriges bästa hemtjänst

Yngve Gustafsson, överläkare och professor i geriatrik

I flera veckor har Yngve Gustafsson, överläkare och professor i geriatrik, hjälpt hemtjänsten i Vännäs att förbättra deras arbete. Nu hyllar han de anställda för alla de förändringar som genomförts: ”Jag skulle själv kunna tänka mig att välja Vännäs när jag blir beroende av hemtjänst.”

Programmet Sveriges bästa hemtjänst handlar om hemtjänstens vardag – bortom rubrikerna. I serien får vi se problemen som uppstår inom arbetet, men också hur man kan lösa dessa och göra en bättre vardag för både de äldre och de anställda.

Se Sveriges bästa hemtjänst här!

– Jag är både glad och imponerad när jag ser vad en engagerad personal kan åstadkomma, höja kvalitén och få de gamla att må bättre, säger överläkare och professor i geriatrik Yngve Gustafsson, som varit med och coachat de anställda på Vännäs hemtjänst.

Några av de problem som hanterats under serien har varit personalens kamp med tidsbrist, brukare som inte vill äta och är deprimerade samt vikten av kontinuitet.

– Det bästa betyget är att de faktiskt mår bättre. Då gör ni skillnad, berättar Yngve Gustafsson i sitt hyllningstal till de anställda på hemtjänsten.

– Frågan är om ni inte har Sveriges bästa hemtjänst här, inte bara Vännäs bästa. När jag själv blir gammal, då skulle jag själv kunna tänka att välja Vännäs.

Frågor eller funderingar om hemtjänsten? Hit kan du vända dig

Tittarna: ”Ett berörande, viktigt och fantastiskt program”