Gå direkt till innehållet

SVT

Sommaren på SVT

Det blir sommar, precis som alltid. Och det blir Sommarlov från Malmö, Allsång på Skansen med Sanna Nielsen och Morden i Midsomer, precis som det ska.
Läs mer

Påsken i SVT

Nya dramaserier på SVT Play, Älgvandringens återkomst, musikal och gudstjänster, och en direktsänd gala på påskafton.
Läs mer

Våren i SVT

Våren i SVT är fylld av helt nya dramaserier, komedier, thrillers, underhållning och nya samhällsprogram. Men också nya säsonger av uppskattade serier. Här är några av de program som kommer att sändas på SVT i vår.
Läs mer

SVT utökar antalet korrespondenter

SVT utökar sitt korrespondentnät med ytterligare två ämneskorrespondenter. Erika Bjerström blir klimatkorrespondent och Alexander Norén blir techkorrespondent.
Läs mer

Rapport 50 år firades med mingel

Rapport sändes för första gången 5 december 1969 i nystartade kanalen TV2. På torsdagsmorgonen firades 50-åringen med mingel i Tv-huset i Stockholm med nya och gamla Rapport-profiler.
Läs mer

Henrik Selin ny strategichef på SVT

Han har lång erfarenhet av public service-frågor då han bland annat varit huvudsekreterare för två public service-utredningar (2004 och 1999-2000) och särskild utredare av digital radio.
Läs mer

Journalistik när den är som bäst

Avslöjandet om den misstänkta penningtvätten i SEB är journalistik när den är som bäst. Nils Hanson, redaktör Uppdrag granskning, hyllar journalisterna bakom avslöjandet.
Läs mer

Tillsammans för Världens Barn

Ett unikt samarbete mellan SVT, SR, Radiohjälpen och inte minst över 40 00 frivilliga runt om i Sverige. Svenska folket har sedan starten 1997 samlat in över 1,6 miljarder kronor.
Läs mer

Fem fällningar för SVT

Det blev ett dystert facit för SVT när Granskningsnämnden hade sitt andra möte för terminen. Av totalt åtta ärenden blev det fällningar i fem fall.
Läs mer

Därför har vi pausat boktipsen i Go´kväll

Vi är sen gammalt ödmjukt medvetna om Go’ kvälls stora betydelse för litteraturbevakningen och läslusten i Sverige. Drevet förra veckan stärker oss bara i vår övertygelse om att slå vakt om boktipsen dom närmaste åren.
Läs mer

Förändringar i SVT:s ledning

Som ett långsiktigt steg i att rigga SVT för en alltmer digitaliserad och globaliserad framtid tas en ny företagsstrategi fram under hösten och samtidigt sker ett antal förändringar i SVT:s ledningsstruktur.
Läs mer

SVT:s vallokalundersökning EUP-valet 2019

Sveriges Televisions vallokalsundersökning bygger på enkätsvar från 9256 väljare vid 100 vallokaler och 50 förtida röstningslokaler. Resultaten är vägda för valresultatet 2014 och för valnattsresultatet 2019.
Läs mer

SVT Nyheter nu på tre nya orter

Kristianstad, Skövde och Nyköping. Det är orterna där SVT utökat sin journalistiska bevakning. Redaktionen i Kristianstad öppnar idag.
Läs mer

Public service-redovisningen för 2018 är inlämnad

Public service-redovisningen har nu lämnats in till kulturdepartementet och Myndigheten för press, radio och tv. Det är en redovisning (bifogad i sin helhet nedan) som beskriver hur SVT uppfyllt sitt uppdrag under året.
Läs mer

Leaving Neverland

Inför SVT:s publicering av Leaving Neverland har vi fått många frågor. Här förklarar ansvarig utgivare varför vi vill visa filmen.
Läs mer

SVT fälls för avståndstagande i slutdebatt

SVT fälls av Granskningsnämnden för att ha tagit avstånd från ett uttalande som gjordes av Jimmie Åkesson i Slutdebatten inför valet 2018. Nämnden anser att avståndstagandet strider mot kravet på opartiskhet.
Läs mer

Kristallen 2018

SVT har sammanlagt 31 nominerade bidrag i 19 kategorier till årets Kristallen.
Läs mer