Gå direkt till innehållet

Är du talangen vi söker?

Vi vill att SVT ska vara en public-service-stjärna som lyser klart långt in i 2020-talet och framöver. För att lyckas behöver vi locka till oss talanger som ger oss nya perspektiv. Är det kanske du, undrar biträdande HR-direktör Helène Sahlin.

Vi har idag ett fantastiskt gäng som arbetar på SVT, men vi behöver ständigt fylla på med nya. Vi måste aktivt fylla på med kompetens och perspektiv och hitta framtidens talanger. Talang är för mig någon som har en specifik begåvning och fallenhet för något och som också har en förmåga att tillämpa detta så att det kommer verksamheten till godo. En talang kan också skapas genom ett starkt intresse, av att träna, utvecklas, göra fel och få tillfälle att rätta till. 

På SVT har vi cirka 110 olika yrkesfunktioner, så det finns plats för många olika typer av talanger. Men konkurrensen hårdnar, så det gäller för oss att vara en tillräckligt attraktiv arbetsgivare för att locka till oss de mest kvalificerade medarbetarna, inom alla dessa yrkesgrupper. Vi har som mål att vårt arbetsgivarvarumärke (Employer Branding) ska vara lika starkt som SVT:s varumärke. Vi är på god väg att lyckas. Tre år i rad har vi blivit utnämnda till Sveriges näst mest attraktiva arbetsgivare (på 1:a plats kommer IKEA). Vår ambition är att ”knipa” förstaplatsen i mars 2017! Vi jobbar sedan en tid enligt devisen att ”Varje rekrytering ska bidra med ny kunskap om vår publik.” Vi behöver aktivt söka medarbetare på nya ställen och inte ta den enklaste, invanda vägen när vi rekryterar. Och det ställer krav på oss som jobbar på SVT att vara öppna för andra människors bakgrund och perspektiv. 

De senaste åren har vi i genomsnitt rekryterat ca 150 nya fasta medarbetare, inom olika yrkesfunktioner, mycket inom data och it. På den här sidan lägger vi kontinuerligt upp lediga tjänster på SVT. Är du kanske talangen vi söker?

Helène Sahlin